Gå til hovedindhold
Nyhed

Hold fast I de gode vaner, når I besøger os – og hjælp med at mindske risiko for smitteudbrud

Kære pårørende

Vi er, som I alle ved, i den lykkelige situation, at vi nu er begyndt at vaccinere alle borgere, der ønsker det, mod COVID-19. Forhåbentlig betyder det, at vi på sigt kan lempe på besøgsrestriktioner og krav om afstand og mundbind, men lige nu er det meget vigtigt, at vi alle sammen holder fast i alle de tiltag, der har været en del af vores, jeres og jeres kæres hverdag i mange måneder.

Det, at jeres pårørende er blevet vaccineret mod COVID-19, giver desværre ikke mulighed for at lempe på restriktionerne lige foreløbig. Vaccinerne er ikke 100% sikre, og der er derfor stadig en lille sandsynlighed for, at man kan blive smittet, selvom man er blevet vaccineret. Desuden opnås der først maksimal effekt af vaccinen, når man er fuldt vaccineret med begge doser. Det vides heller ikke på nuværende tidspunkt, om den vaccinerede kan bære virus og smitte andre uden selv at få symptomer.

Vi vil derfor gerne minde jer om, hvordan jeres besøg hos jeres pårørende skal foregå:

I skal, som besøgende, vaske hænder med vand og sæbe eller afspritte hænderne ved ankomst og efter besøget. Der er håndsprit tilgængeligt ved indgangen og i boligen/på stuen.

Der skal så vidt muligt holdes 2 meters afstand mellem jer og jeres pårørende ud fra et forsigtighedsprincip. Det betyder, at fysisk kontakt bør undgås. Hvis det ikke er muligt, bør I gøre det kortvarigt og udføre håndhygiejne efter kontakten, både hos jer selv og jeres pårørende

Det er et lovkrav, at alle besøgende bærer mundbind/visir på alle fællesområder.

I bør også bære mundbind/visir i de situationer, hvor I besøger jeres pårørende i boligen/på stuen og ikke kan holde 2 meters afstand.

I bør så vidt muligt undgå at røre ved for mange genstande/overflader under jeres besøg, da det mindsker antallet af kontaktflader, der kan bære smitte.

Vær opmærksom på at personalet holder afstand til besøgende både for at passe på jeres pårørende, jer og sig selv.

Vi gør meget for at passe på jeres pårørende. Når I fortsat efterlever alle overstående retningslinjer i forbindelse med jeres besøg, er I med til at beskytte jeres egne pårørende og jer selv. Samtidig er I også med til at beskytte personalet og de andre borgere. Så vi håber, at I fortsat vil gøre alt for at efterleve restriktionerne, selvom det kan virke besværligt og måske også fremmedgørende.

Hvis I er i tvivl om noget i forhold til ovenstående, er I velkomne til at rette henvendelse til personalet eller ledelsen.

Mange tak for jeres samarbejde.

Med venlig hilsen

Centerleder Mette Molin, Trænings- og rehabiliteringscentret